Tur til Sognsvann 27. mai 2021

Interkulturell kvinnegruppe (IKKG) var på tur i torsdag kveld 27. mai 2021. De damene var der i fire timer. IKKG samarbeidet med Oslo og Omland Friluftsråd (OOF) om turen. En representant var der for å gi informasjon om plantearter som vokser rundt Sognsvann. Damene tok bilder av planter og skrev navn på og om forskjellige bruk av planter og smakte på noen av bladene som var spiselige, men ikke stilken.

Etter det satt damene rundt et bord ved siden av vannet for å spise kebab som var laget av Rubina. Det var godt og deilig å spise og leke i frisk luft, sa damene. Etter å ha spist spilte damene sammen. I spillet skrev alle damene navn på tre dyr, men resten vil jeg ikke fortelle, for at vi skal kunne gjenta spillet. I neste spill som OOF stod for lekte damene med pinner. 

Etter å ha spist og lekt gikk damene rundt vannet. Det var tre kilometer rundt som gikk fort. Etter runden satt damene ved siden av vannet og for å oppleve et vakkert scenario av vannet med and og andunger som svømte rundt omkring. Anda og andungene minglet og spiste maten fra de besøkende og svømte ut i vannet. 

Alle damene så friske og glade ut etter turen. Det var en flott opplevelse i naturen, sa damene.

Turen ble arrangert i forbindelsen med IKKGs koronaprosjekt for å utvikle mental helse og unngå stress. I sammenheng med dette blir det online mental trening ved en neurologisk terapeut en gang i måneden. I prosjektets andre del blir det turer til steder som ligger i og rundt Oslo-området, i hytte, skog og mark. Alle damer over 18 år er velkomne med. For deltagelse og mer informasjon se prosjektets hjemmeside (trykk her).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *