Tur til Folkemuseet 15. juli 2021

Det var totalt 17 kvinner og 5 barn. Vi samlet oss alle i sentrum og dro til folkemuseet.

Da vi nådde til museet, ga vi en kort introduksjon om organisasjonen vår og diskuterte koronatiltak. Shazia Andleeb er nestleder i IKKG og jobber som omviser hos Norsk folkemuseum. Hun viste oss rundt i folkemuseet.

Norsk Folkemuseum har spennende utstillinger, både i bygningene rundt torget og i Friluftsmuseet. Utstillingene er fortellinger om dagligliv og livsvilkår i Norge fra 1500-tallet og inn i vår egen tid.

Folkemuseet er et sted å vende tilbake til. Samtidig er det snakk om hjem hvor hovedpersonene er borte for alltid, noe som av noen kan oppleves litt tungt og trist. Man får ikke disse personene tilbake, bare minnene etter dem og tingene deres er igjen. Hjemmene føles tomme, selv om tingene er der fremdeles. Og tingene kan ikke erstatte den eller de som har bodd her. Men det er jo interessant å få erfare hvordan mennesker i Norge har levd tidligere.

På slutten av omvisning av utstillingen, spiste vi mat alle sammen som laget av Rubina. På slutten alle var glade og fortalte at de fikk nyttig informasjon om korona i dag og koste seg der.

Siden Norsk folkemuseum med IKKGs Shazia har fått en urdutalende omviser vil de arrangere fortellerstund for barn fra familier med urdu som morsmål, og IKKG vil arrangere en ny tur til Folkemuseet for familier som vil delta på dette. Vi tenker at det vil bli lærerikt også for barna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *