Hyttetur til Stenbekk

Av Shahida Bibi

Det var en gruppe på 38 personer med voksne og barn som den siste helga i høstferien 8.-10. oktober reiste i regi av IKKG på tur til Stenbekk utenfor Sarpsborg. Turen var en del av IKKGs koronaprosjekt, med mål om å styrke den psykiske helsen i befolkningen etter nedstengningen.

Oppmøtested for alle familier var utenfor Thon hotel fredag 8. oktober. Der ble vi hentet av bussen. Alle barna som var med hjalp til å stable matvarer som vi skulle ta med i bussen. Været var fint med pøsregn og mild temperatur.  På bussen tok vi en opptelling før reise for å sikre at alle de påmeldte var med. Etter opprop så  satte vi igang med reisen. På veien så hørte vi glade stemmer som sang diverse sanger. fin stemning og glede var noe som var veldig tydelig å se. Det var en tur som alle hadde gledet seg til og hadde forberedt seg godt til. Etter en reise på ca en times tid var vi  på Stenbekk. Vi ble tatt imot av vaktmesteren som var en veldig hyggelig og snill mann.   Ledelsen delte rommene blant deltakerne. Folk fikk velge hvem de ville dele rom med. Det var rom med fire, tre og en seng. Etter å ha fått rommet gikk alle inn for å hvile og legge fra bagasje. Vi hadde program for dagen som ble delt ut. Det var en whatsapp gruppe som ble brukt til å dele diverse info til de som var med. . Det ble mat først og alle møtte opp i spisesalen. Etter maten så ble det et seminar om psykisk helse. Det var en lege og en psykolog som hadde foredrag om psykisk helse og velvære. Vi fikk utdelt et skjema  med diverse spørsmål som vi skulle fylle ut. Det var for vår egen del for kartlegging psykisk velvære. 

Etter seminaret fikk vi kveldsmat, og en litteraturkveld med morsomme vitser, gåter og poesi. Da var det tid for å legge seg. Neste dag startet vi dagen med en deilig frokost. Vi hadde delt ansvaret for matlaging, rydding til forskjellige grupper. Alle stilte opp og gjorde oppgaver som de fikk. Det var en fint samarbeid. 

Etter frokost gikk vi en tur til Inspiria vitensenter som lå noen kilometer unna fra Stenbekk. Det var dinosaurutstilling som vi skulle se på. Vi hadde bestilt to maxi taxier som hentet oss fra Stenbekk. Det var et kjempe spennende sted med mye aktiviteter for voksne og barn. Vi var der i fire timer, det ble mange show og dinosaur utstillinger som vi lærte mye av. 

Etter turen kom vi tilbake til Stenbekk. Vi spiste middag, etter middag og hvile så ble det aktivitet for barna. Barna hadde det veldig gøy. Det ble et seminar med NLP terapaut om psykisk helse og meditasjon. Folk var veldig fornøyde, de fikk lære nyttig kunnskap om psykisk helse. Det var en diskusjon om korona og hvordan det har påvirket psykisk helse. Folk var ganske glade og fornøyde med et sånt opplegg etter den lange og vanskelige pandemien.  Etter seminaret så spiste alle kveldsmat. Det var god grillmat som ble servert. Det å grille ble også en hyggelig aktivitet for de som grillet.

Det ble også sang og latter etter kveldsmat. Det var litteraturkveld på slutten av dagen, og en del discussion rundt forskjellige temaer blant annet viktighet av å være sosial, rekruttering av fosterfamilie, info om pandemien. 

Siste dag søndag startet vi med god frokost, etter frokost så gikk vi en tur i nærområdet. Etter turen i naturen kom vi til Stenbekk. Vi pakket og ryddet før avreise hjem. Vi spiste lunsj før avreise hjem. Det gikk veldig bra med utsjekking og da var bussen klar for å kjøre oss hjem til Oslo. En herlig hyttetur var nå over for denne gangen. Det ble en fin reise hjem. Vi ble ladet med masse positiv energi og gode opplevelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *