En fantastisk tiåring!

IKKGs tiårsjubileum Foto: Sigurd Lydersen

En fantastisk tiåring

Skrevet av: Hilde Aschehoug Loftu

Da lysene på selve jubileumskaken til slutt ble tent, var alle enige om at det hadde vært en verdig tiårsmarkering for en fantastisk tiåring.  

Interkulturell kvinnegruppe (IKKG) ble formelt etablert i 2012. Lørdag 15. oktober ble tiåringen feiret av bortimot 50 gjester, i MIR sitt lokale i Torggata 31.0

Styreleder Ghazala Naseem ønsket velkommen til festen og presenterte seg selv, styret og samarbeidspartnerne, blant annet Inkluderingsagenten, EMI, MIR og Urdu-falak. MIR ved styremedlem Mehran gratulerte foreningen med dagen, takket for det gode samarbeidet og ga foreningen blomster og en flott kake i anledning jubileet. Hilde og Sigurd fra opplæringstilbyderen Inkluderingsagenten takket også for det gode samarbeidet og ga foreningen en rosebukett og et gavekort på bøker. Erlinda Munoz fra den samarbeidende frivillige foreningen Europeiske minoirteter online (Eminol) overrakte også foreningen blomster i anledning jubileet. Foreningen ble også gratulert av Rowena og Channeh fra Enhet for mangfold og inkludering (EMI).

Foreningens ulike aktiviteter og prosjekter som frivilligarena, redesign med norsk, data og regning, selvhjelpsgrupper og koronaprosjektet ble deretter presentert nærmere for et interessert publikum. I en panelsamtale med Ghazala og nestleder og medgrunnlegger Shazia Andleeb ble bakgrunnen for foreningen presentert og dens videre utvikling drøftet. Tilhørerne fikk vite at fra begynnelsen av var samarbeid mellom minoritetsfamilier og barnevernet, og behovet for å rekruttere fosterfamilier fra ulike kulturer. Fra den spede starten i 2012 var utfordringene mangel på lokale og midler. Kurs i norsk og data ble holdt på Furuset Bibliotek. Videre ble det holdt seminarer om skole – og hjem-samarbeid for økt kunnskap og deltakelse om det norske utdanningssystemet og de forventningene som stilles til minoritetsforeldre. 

Samarbeidet med Inkluderingsagenten har bidratt til å øke foreningens aktivitet og styrket dens økonomi, slik at foreningen fra august 2021 var i stand til å leie både kontor og kurslokaler av MIR i Torggata. Fra da har IKKG kunnet tilby to hele kursdager i uka, henholdsvis redesign på mandager og drift og utvikling av foreningen, frivilligarena, på torsdager.   I samband med foreningens øvrige faste aktiviteter og prosjekter tilbys veiledning, sosiale sammenkomster, selvhjelpsgrupper på morsmål (fortrinnsvis urdu), mental trening, turer og kulturopplevelser.

I programmet var det lagt opp til refleksjon og tilbakemeldinger fra deltakerne via den digitale plattformen Mentimeter.  Et medlem presenterte videre en selvlaget personlig video som viste hennes forvandling fra å være en sjenert tilbaketrukket husmor til å kunne ta styring i eget liv etter å ha deltatt på IKKGs aktiviteter. Gjestene var engasjerte og ga uttrykk for at de ønsket flere turer, gjerne faste turdager. IKKG fikk mange nye medlemmer den dagen. 

Etter programmet ble det servert pakistansk kulturmat og eksotisk «pink chai» fra Kashmir, laget av foreningens matkunstner Rubina Jabeen. 

Da lysene på selve jubileumskaken til slutt ble tent, var alle enige om at det hadde vært en verdig tiårsmarkering for en fantastisk tiåring.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *